A Diákhitel2 összege nincs maximalizálva, így akár az általános orvosi vagy a pilótaképzés is finanszírozható a kamatmentes hitel segítségével. Az igénylést követően a hallgatónak elég jeleznie az intézményének, hogy önköltségét a Diákhitel Központ folyósítja és ennek köszönhetően kizárólag a tanulmányaira és ezzel a verseny- és piacképes tudás megszerzésére tud koncentrálni – emelte ki a Diákhitel Központ.

Kiemelték, a kizárólag képzési költség finanszírozására használható Diákhitel2 mellett a szabad felhasználású Diákhitel1 is folyamatosan igényelhető. A Diákhitel1 szabadon költhető bármire, akár lakhatásra, akár informatikai eszközökre, akár a tanulmányok során felmerülő egyéb költségek finanszírozására. Ennek kamata továbbra is rendkívül kedvező: 1,99 százalék.

Alacsony kamat

A diákhiteleket számos tényező teszi vonzóvá a hallgatók számára: a hallgatói hitelekre jellemző, a kereskedelmi banki hitelekhez képest nagyságrendekkel alacsonyabb kamat, a rugalmas, rendkívül ügyfélbarát törlesztési feltételek, valamint a családtámogatási kedvezmények. Amennyiben 2018. január 1. után megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének 50 százalékát, a harmadik gyermek születését követően pedig a teljes diákhitel tartozást elengedi a Diákhitel Központ. Már az első gyermek érkezése esetén, a várandósság 91. napjától kérheti az édesanya a diákhitele kamatmentessé tételét és a hiteltörlesztés három évre történő felfüggesztését.

Pályaorientációs órákat tartanak

A Diákhitel Központ Zrt. munkatársai idén mintegy ötszáz középiskolában tartanak pályaorientációs osztályfőnöki órákat, melyek keretében részletes tájékoztatást nyújtanak az egyetemi évek során várható kiadásokról és finanszírozási lehetőségekről. A Diákhitel Központ a 2001-es megalapítása óta több mint 410 ezer egyetemi és főiskolai hallgató tanulmányait támogatta rendkívül kedvező finanszírozással. A diákhiteleknek és az idén 40 százalékkal megemelt hallgatói ösztöndíjaknak köszönhetően nincs olyan magyar diák, akit esetlegesen a családja rossz anyagi körülményei zárnak el a felsőoktatás lehetőségétől.

A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén.