A csoport a Porovnej24.cz, valamint a szlovák Netfinancie.sk összehasonlító portálokat működtető társaságokkal bővült. A cseh cég a beföldi piacon a harmadik, a szlovák a második legnagyobb.
 
A Netrisk mindkét ország piacán ismerős, ugyanis egy másik meghatározó cég, a Klikpojiąteni már 2020 májusa óta a vállalatcsoport része. A tranzakciót követően összesen már több mint 1,1 millió biztosítási szerződést kezelnek Csehországban és Szlovákiában, nem számítva azt a 160 ezer biztosítást, amelyek a Porovnej24.cz rendszerét használó közvetítőkhöz kapcsolódnak.
 
A Netrisk elnöke a közlemény szerint a regionális terjeszkedés folytatását ígérte. A cseh és szlovák piacon folytatott tevékenység ennek a stratégiának a kulcseleme - tette hozzá Sebestyén László.
 
A Porovnej24-et üzemeltető L2S társaság vezérigazgatója úgy véli, hogy az online összehasonlítási tevékenységet országhatárok nem korlátozhatják. Zbynek Laisek szerint a tranzakció biztosítja a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a cég a cseh piac vezetője legyen. Vladimir Cvik, a Netfinancie.sk vezérigazgatója abban is bízik, hogy a cégek egyesítésével az innováicós tevékenységük is felgyorsulhat - írták.
 

Az 1994-ben alapított Netrisk elsőként tette lehetővé Magyarországon az online biztosítási összehasonlítást, és ma már több mint 1 millió regisztrált belföldi ügyfelük van. Tevékenységi körük a biztosításokon túl 2016 óta kiterjed a távközlési szolgáltatások összehasonlítására, 2018 óta pedig használtautó-hirdetési platformot is üzemeltetnek. A regionális biztosításközvetítő platform kialakítása 2020-ban kezdődött, miután a bostoni székhelyű TA Associates megszerezte a Netrisk 75 százalékos tulajdonrészét. A korábbi többségi tulajdonos, a varsói székhelyű MCI Group 23,7 százalékos részesedést birtokol jelenleg.